Om

Välkommen till LeWarDa Health. Här är tanken att du ska hitta tips på skonsam träning, yoga, meditation, mindfulness men också om livsstil, hälsa, kost och annat smått och gott.

Upplevelse av hälsa är mer än just kroppslig status, sammanhang och mening har också betydelse. Det är här det blir spännande, även om vi upplever att vi bara till viss del kan påverka hur vi fysiskt mår så kan vi arbeta med att stärka de andra bitarna så det ”totala” mående påverkas i positiv riktning. När vi mår bättre är det så mycket lättare att få energi till att också ta tag i andra bitar, snöbollen är i rullning, utan pekpinnar.

Namnet LeWarDa är en ordlek som kan läsas som lev var da eller le var da. Vem vill inte känna sig frisk och stark med ett leende på läpparna?

Om Carina

Jag sedan tonåren haft migrän, med perioder av kronisk migrän, spänningshuvudvärk och Hortons. Som småbarnsmamma började jag plugga Teknisk Fysik på KTH. Nummer tre i syskonskaran kom under tredje året, utan att jag gjorde studieuppehåll. Med tre omtentor kvar började jag jag arbeta som teknikkonsult. En dag tog det tvärnit.

Idag har jag bl.a. flera yogautbildningar och en ettårig hälsocoachutbildning i bagaget. Några av de saker jag läst är näringslära, fysiologi, kommunikologi, livsstilsförändringar, massage och coachning.

Ett av mina intressen är matlagning. Recepten jag delar med mig av här, är mestadels vegetariska men med tips på hur man kan anpassa vid olika ”behov”. Inom min familj har vi både IBS (Irritable bowel syndrome), IBD (Inflammatory bowel disease), HIT (Histamine intolerance) och Migrän. Själv äter jag en variant av vegetariskt med mjölkprodukter och fisk, inte helt av eget val, jag mår helt enkelt dåligt när jag äter kött. Däremot har jag en köttätande familj som delvis mår dåligt av bönor, linser, mjölkprodukter och gluten.

Idag är jag tacksam för där jag är och delar gärna med mig av det jag funnit på vägen, individuellt, i grupper och företag. 

Jag önskar alla att må så bra de bara kan, utifrån sina egna individuella förutsättningar.

Intresserad av yoga och/eller coachning, följ länken nedan.